Sessió 6. Terratrèmols i volcans

Retorn a l’índex de la unitat

Materials

Autoria Slidshare: Míriam Redondo Díaz, professora de Biologia del Departament d’Ensenyament

Per ampliar informació

Activitats (Grupals)

  • Aneu a la web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya dedicada als recents comunicats sísmics de magnitud superior a 2,2. Heu de fer a Google Maps (MyMaps) o qualsevol programari similar un mapa on es representin els últims 20 terratrèmols a Catalunya i zones properes. Cada cas escollit ha de tenir la seva informació relacionada i que apareix en el portal abans esmentat. Finalment, heu de compartir l’enllaç del vostre mapa via el “dossier” digital d’activitats del grup.
  • Feu servir un navegador compatible amb Google Earth o instal·leu l’aplicació. En el següent enllaç trobareu una “història” del Earth on s’identifiquen erupcions volcàniques importants dels últims 10.000 anys. Feu una valoració col·lectiva de les àrees del món amb més activitat sísmica i trieu un cas concret on es descrigui les característiques de l’erupció. Les conclusions generals i la descripció concreta d’un cas s’han d’anotar al document grupal.
  • Penseu que hi ha relació entre activitat sísmica i erupcions volcàniques? (anoteu la vostra reflexió al document grupal).

El pase de diapositivas requiere JavaScript.