Rescat a Würm (3A)

Van decidir que, ja que els superaven en número, era bona idea interceptar aquest grupet d’Ataprós. Acostumats a sentir-se superiors i ser el terror dels territoris on vivien, als Atapró els va sobtar que un grup d’altres homo els ataqués, i a més a més amb “Ombres” (Neandertals) barrejats amb Sapiens.
Els Atapró van defensar-se i un membre dels Mutaki va resultar ferit en l’atac, mentre que els Atapró van anar caient un a un, ja que van ofeerir resistència. L’últim dels Atapró que va quedar d’empeus va llençar al terra les seves armes i es va posar de genoll i amb els braços enlaire en senyal de submissió.
El grup de rescatadors van interrogar al supervivent, qui els va explicar que el campament base dels Atapró estava relativament aprop, malgrat que els va indicar que, normalment, havien patrulles pels voltants per tal d’evitar qualsevol possible atac. També els va explicar que era fill d’una dona segrestada i un del millors caçadors Atapró i que, malgrat sentir-se Atapró, ell no estava d’acord amb l’estil de vida que, des de feia massa temps, havien optat per seguir.
El grup de rescatadors van decidir lligar a l’Atapró en un arbre, sota la promesa que, un cop rescatat els seus companys, tornarien amb ell i li donarien una segona oportunitat dins d’uns dels clans integrants d’aquesta partida heroica.
Les senyes que van rebre de l’Atapró eren correctes, fins i tot van seguir un consell referent a un punt que servia per observar el campament base dels Atapró (una cova) i fugir de les mirades de les patrulles que el controlaven.
Van decidir aprofitar la nit pel rescat. La primera fase fou crear un petit incendi forestal per distreure l’atenció dels Atapró i aprofitar el caos per rescatar els companys i companyes. I així ho van fer. Va iniciar el pla un dels integrants dels Wakanda, qui amb els seu bifaç i colpejant en ell pirita va aconseguir les primeres espurnes del foc, mentre que un dels integrants dels Mutaki, en aquest cas amb la fricció d’un pal sobre una pedra amb un forat amb herbes seques (acompanyat-se d’un arc petit amb fibres vegetals o tendons), va fer el mateix que els Wakanda: foc.
El pla es va iniciar tal i com esperaven: els Atapŕo van donar la senyal de alerta i es van mobilitzar per tal d’apagar el foc. No esperaven que fos quelcom d’origen humà, ja que cap patrulla havia detectat rastre humà i tots els integrants dels rescatadors havien estat prou sensats per tal de romandre amagats en punts amb el vent al seu favor, per tal que les seves olors corporals no alertessin els Atapró.
Aprofitant el caos, el parell de Kholodnaikrov van reduir a dos integrants Atapró, prenent d’ells les seves vestimentes de pells d’animals i es van dirigir cap a la cova, al temps que els Momo van començar a fer sorolls i tirar pedres des d’un pujol proper a la cova, efecte que va fer augmentar el caos present entre els Atapró, que veien com uns assaltants desconeguts i un foc envoltaven el seu campament.
El parell de Kholodnaikrov van trobar al fons de la cova els companys segrestats, alguns d’ells ferits de certa gravetat. Van obrir les gabies feetes amb pals de fusta que els privaven de llibertat i van sortir cames ajudeu-me de la cova, malgrat que diversos Atapŕo, armats i capitanejats pel líder d’ells, els va barrar el pas, exceptuant a un dels segrestats dels Momo i un altre dels Kholodnaikrov, qui van aconseguir fugir abans d’aquest fet. Aquest parell de fuguistes van escapar de la zona, amb por i debilitats pels dies de segrest.
La cova es va transformar en una batalla campal entre el grup de rescatadors/segrestats i els segrestadors, al temps que alguns Atapró que estaven fora de la cova es sumaven al ball conjuntament amb els rescatadors que havien de cobrir la sortida dels companys que havien entrar a la cova.
El factor sorpresa i la nocturnitat van jugar a favor dels rescatadors, ja que de moment no van patir cap baixa, més enllà d’alguns ferits, però la superioritat numèrica dels Atapró feia que el pla comencés a flaquejar.
Quan semblava que la sort dels rescatadors estava a punt de morir, en el moment que el líder dels Atapró pensava que les baixes sofertes serien vengades i podrien aconseguir allò que els definia com a clan (els animals més forts són els homes i entre els homes els Atapró), el so de vàries decenes de flautes i càntics diversos va assaltar l’ambient. El líder Atapró no entenia que estava passant, però va decidir que malgrat aquesta distracció seria el primer en atacar a aquests agosarats assaltants.
Malauradament pel líder Atapró, només ell va iniciar l’atac, ja que no va mirar enrera a la cerca de la font, del so de les flautes, que sonaven plegades com unes trompetes pròpies de la fi del món. Si ho hagués fet s’hauria adonat que a la seva esquena tots els integrants dels 4 clans, els Wakanda, els Kholodnaikrov, els Momo i els Mutaki estaven presents i que el factor numèric, en aquesta ocasió, era contrari als interessos dels Atapró. De fet, la gran majoria dels integrants d’aquest últim clan es van rendir sense oferir resistència, mentre que el gran líder Atapró, conegut per malnoms com el “decapitador”, el fill del Sol, el fecundador màxim o l’home tocat pel Jaguar, en el seu atac cec i prepotent va morir.
Un cop pacificada la situació, rescatades les segrestades i rendits els Atapró que quedaven, els integrants dels 4 clans van decidir fer un pacte entre ells, en el sentit de ser solidaris i practicar el recolzament davant possibles adversitats. Van decidir donar la llibertat als Atapró derrotats, ja fos per integració voluntària dins d’alguns dels clans o directament per l’expulsió del territori si no eren partidaris dels seus respectius estils de vida: bàsicament pacífic, cooperatiu, igualitari i matriarcal o sense jerarquies de gènere.
Quedava encara pendent un fet, com era el trobar el parell de companys que van aconseguir fugar-se i que, malgrat alguna batuda per la zona, no es van trobar. Van decidir trobar-se el 4 clans per tal de solucionar aquesta situació, rendint culte a les ànimes i cossos que configuraven la gran Mare Terra per tal de trobar els seus dos companys encara desapareguts.

Fi