Ítem 1. La Guerra Freda a partir de 6 històries

Activitats

1. Visualitza l’audiovisual i fes un esquema/resum del mateix:
2. La por nuclear.

Després de la visualització de la pel·lícula i altres recursos sobre el pànic atòmic, fes un diari dels últims 7 dies de la teva vida en un passat distòpic ambientat en la Guerra Freda, en el 8è dia es produieix un infern nuclear, així que, mostra el millor de la teva capacitat literèria en aquest diari. En el mateix haurà d’existir referència a aquestes paraules: guerra, bombes, avions, soviètics, americans, radiació, por i ràbia.

3. El Món en dos blocs.

Durant dos sessions a l’aula es farà una partida col·lectiva del joc Papers, Please!

Papers_Please_-_Title_Logo.png

L’alumnat haurà de fer una ressenya de les partides, valorant el paper que van jugar les fronteres en un context de Guerra Freda.

4. L’arribada a la Lluna.

Durant aquest dinàmica es farà servir un dispositiu de Realitat Virtual a l’aula. Es faran varis torns derivats de les escenes de l’aplicació Apollo 11 VR. Qui porti el casc ha de descriure el que està veient i escoltant, mentre que altra company dibuixa el que escolta. Altra haurà d’apuntar conceptes, idees , paraules i emocions derivades de la narració.

Com a tasca complementària, l’alumnat haurà de cercar informació i prendre apunts relatius a la cursa espacial  entre Estats Units d’Amèrica i la Unió Soviètica. A més a més haurà de cercar quin va ser el primer satèl·lit en entrar en òrbita, qui va ser el primer ésser viu que va anar a l’espai, així com el primer home i la primera dona.

5. Bobby Fischer

Consulta la notícia relativa a la mort de Bobby Fischer i cerca informació sobre aquesta figura. Destaca un mínim de 3 fets o característques que van ser importants a la seva vida, més enllà de la partida on guanyà al campió del món, el soviètic Borís Spassky a Islàndia el 1972. Com expliques el seu pas d’heroi a traïdor pels Estats Units?

6. Angela Davis

Després de la visualització del vídeo es dividirà a la classe per grups. El professor passarà a cada grup una sèrie de papers. Els integrants hauràn d’apuntar les carcaterístiques del pensament d’Angela Davis. Un cop passat 10 minuts, es compartirà el resultat de la dinàmica.

7. La caiguda del mur de Berlín

Cerca informació de la caiguda del mur de Berlín i proposa (amb argumentació) una cançó que pensis que evoca aquells fets o època. Pregunta a casa sobre el tema si vols. Plasma als teus apunts el resultat d’aquest investigació, així com les teves conclusions.