Cap al nord

Les dues persones exploradores van decidir anar sentit nord, quan portaven uns 15 minuts caminant, en plena foscor i només amb la llum de la Lluna, van xocar amb altres dos Sapiens, els quals després de les degudes explicacions i gestos, semblava que també patien pels udols de l’animal. El parell de Sapiens ara eren un quartet, dels clans dels Momo i els Mutaki.
Van continuar plegats, ja que totes, en el fons, tenien por. De camí al seu objectiu van trobar-se a la llunyania altre parell de Sapiens, malgrat que tenien un aspecte un xic diferent, però si considerem que els Momo tenien la pell força més clara que els Mutaki, o que el parell a qui seguien tenien certes faccions que recordaven els neandertals, podem pensar que no deuria de sobtar tant aquesta diversitat en aparença en un món amb una població humana molt més petita però més diversa que la població actual.
Poca estona durà el seguiment, ja que els dos membres a qui espiaven van parar el seu pas i van exigir que els quatre amagats donessin la cara, així que els 4 van sortir, però ens uns minuts, entre paraules i gestos van decidir anar plegades a la font dels udols. Tenien un objectiu comú.
Un d’ells, del clan dels Momo va advertir que l’animal, després d’un udol molt fort, havia deixat de fer-ho. Intrigats, es van dirigir a un clar del bosc, i amagats entre els arbres i els matolls, van veure un grup de Neandertals. Els integrants Kholodnaiakrov van dir: -mireu, uns “Alterkrovs”. Un dels membres del clan Momo aleshores va dir: -Són Ombres. No podem fiar-nos d’ells… El parell de Mutakis van mirar a la resta d’integrants i van dir: -Estaria bé contactar amb ells i aprendre de les seves costums…

neanderthal-portait-crop-936x450

Van estar força estona mirant els Neandertals, i tots van comprovar que, malgrat el seu tarannà extrany des de la perspectiva Sapiens, aquells individus corpulents, forts i amb faccions marcades, eren uns iguals. Estaven guarint a l’animal, una lloba ferida, però els 6 observants van entendre que, per la seva expressivitat dura, així com per certs moviments de rebuig al contacte, no es sentien còmodes davants els petits cadells que voltaven esverats per l’escena. Tot d’una, el parell de Neandertals van quedar en silenci i prenent una posició defensiva i mirant cap a la zona de l’amagatall, un d’ells va exclamar en un llenguatge estrany i amb una tonalitat encara més estranya:

Si veniu per ajudar sou benvinguts, els Wakanda no som un clan agressiu, però tampoc ens deixem intimidar

Els Sapiens van respirar tranquils i un d’ells, del clan dels Kholodnaiakrov, entre gestos i amb paraules, va intentar explicar que eren allà pel mateix motiu i va treure una mena de teixit greixós i, apropant-se lentament a la lloba, el va col·locar sobre la ferida. En pocs minuts la lloba va parar de fer gemecs i udolar, segurament perque començava a sentir-se, com a mínim, estable.
El parell de Neandertals presents van referir-se a ells mateixos com Wakanda, mentre que quedava clar, pel seu posat fred i altiu, així com per les seves paraules i gestos que, sense cap mena de discussió, ells s’encarregarien de la lloba. A partir d’aleshores van mig ignorar a la resta de Sapiens presents, que ells anomenaven Anawakanda. Els dos integrants dels Momo estaven un xic distants, no els agradava la gent nova i aquella nit havien conegut a molta gent. A més a més, el fet que la ferida de la lloba era d’origen humà, els feia tenir molta precaució.
Van decidir de quedar-se un parell de cadells, un mascle i una femella, i tornar al seu poblat. Un cop al destí, ja a trenc d’alba, van explicar la història i confiaven que a la propera nit, tal i com havien acordat entre totes les presents a la clariana, es faria un encontre per veure l’estat dels animals i decidir què fer amb ells. Però al poblat una part de la gent manifestava que els dos cadells eren una senyal pel seu poble i que els haurien d’adoptar, per tal d’integrar-los a la dinàmica del clan i fer realitat el lligam que les tradicions explicaven que tenien amb els llops.

Què decidirà el clan Momo?

Opció 1. Ser fidels a la paraula i retornar a la nit a la clariana del bosc per decidir què fer amb la resta dels clans.

Opció 2. Tornar a la nit sense els cadells i assumir possibles problemes per no complir la seva paraula, però ells són Momo i els llops els seus equivalents a la resta del món animal.