Acte 1. Wakanda: la lloba ferida

Feia ja més de 30 llunes de la festa de benvinguda del fred, que coincidia amb el canvi estacional entre la tardor i l’hivern. Els Wakanda, malgrat que eren persones introvertides, eren propensos a les rutines i l’observació del seu medi. Era habitual, enmig del silenci i vora el foc, de veure’ls mirar la lluna i les estrelles en silenci, i estaven acostumats a calcular perfectament el pas del temps mitjançant aquestes observacions. Pintaven sovint punts a les parets per ensenyar als petits a comptar els cicles llunars i altres fenòmens naturals. No entraven gaire a divagar sobre el perquè de tot plegat. Només erens espectadors i els encantava sistematitzar dades, més que cercar les causes i els efectes dels diferents fenòmens de la natura.
Acostumaven a celebrar els canvis d’estació, però més enllà d’això, la sobrietat era la norma general durant tota la resta de l’any. Aquella nit, al poblat assentat sota unes formacions de roca, preparaven pells per abrigar-se amb elles, atiaven el foc amb branques i troncs secs, mentre algunes ancianes i ancians explicaven històries a la canalla. La tranquil·litat es respirava a l’ambient, però tot plegat, els udols d’un llop van començar a sonar.

neandertales.jpg

Al principi cap membre del clan dels Wakanda va parar cas, però després de diversos minuts, la dona més anciana del clan es va aixecar i va dir:

Amics i amigues wakandes, aquest animal porta molta estona udolant. Normalment sabem que els de la seva espècie els agrada fer-ho per les nits, però avui aquest udol és diferent. Sembla que estigui patint, i no para, alguna cosa li passa a aquest company del Pinars de la Vida. No ens podem quedar de braços creuats davant un crit així.

La dona més anciana sempre era una veu que, sovint, encarnava el pensament general del grup, com si verbalitzés abans que ningú el què tothom pensava. Davant el seu plantejament es va tractar el tema entre les integrants del clan. Què havien de fer? Es quedaven al poblat o anaven un parell de membres a veure que era el què passava?

Opció 1: Un parell d’integrants del clan Wakanda van a veure que passa amb l’animal que udola.

Opció 2: Decideixen que no val la pena ficar-se en el tema, pensen que serà un llop que té gana o vol empipar.