Acte 1. Momo

Entre les persones que configuren el clan Momo existia la llegenda sobre l’arribada d’un dia que els llops i els Momo s’integrarien dins d’un mateix clan. De fet, la figura que rendien culte, Matemomo, en veritat va ser un avantpassat seu que destacà per idees innovadores i, entre elles, explicà que un dia podrien ser germans dels llops. Matemomo era una font de coneixement dels antics, ja que gràcies a les múltiples històries que explicaven d’ell, els Momo van aprendre a comptar, entenien que plantant una llavor al terra i amb aigua creixeria una planta, malgrat que això també comportaria massa temps i esforç, també els va dir els tempus dels canvis d’estacions, o que una bona abraçada quan s’estava trist era millor que una mala cara.

loba_frederick_marryat.jpg

El clan aquella nit estava feliç i content, fent balls al voltant del foc i pensant que en uns mesos els dies ja no serien tan freds. La vida, malgrat la poca abundància d’elements materials, era plena i amb abundància de temps lliure, que es podia destinar a xerrar, pintar, experimentar, estar sol o en companyia, a jugar, etc.
Malauradament, aquella nit l’udol d’una lloba durava massa i va començar a preocupar al clan Momo. De fet, tenien especial simpatia pels llops, s’havien acostumat a que s’apropessin al poblat, ja que els cànids ho feien a la recerca de restes de menjar, i sovint entre Momos i llops s’arribava al contacte físic, ja que entre totes dues espècies no existia cap agressió i amenaça. Els llops a l’apropar-se lliurement al poblat podien menjar restes sense necessitat d’invertir temps i esforç, mentre que per a un poblat Sapiens, la presència de llops no agressius amb ells representava un plus de seguretat front a possibles amenaces.

Així que, entre les integrants del clan no es va haver-hi massa debat, una lloba portava massa temps udolant i semblava que patia, així que van muntar una petita expedició amb dos membres del clan, els quals van començar a dirigir-se a l’origen dels udols.

Quan portaven més d’una hora caminant des del seu poblat a la cerca dels udols, van sentir que estaven perdudes, fet que va provocar que sorgís el debat de cap a on haurien d’anar: sentit Nord o cap el Nord-oest, ja que els dos membres dels Momo diferien en el criteri a escollir:

Opció 1. Caldria anar cap al nord.

Opció 2. Caldria anar cap al nord-oest.