Acte 1. Kholodnaiakrov

La nit era freda i seca, però havia certa humitat a l’ambient, donat que el campament dels Kholodnaikrov tenia vistes a l’actual pla de Barcelona, amb la Mediterrània al fons. Als Kholodnaiakrov els agradava explicar la història que de vegades, en dies clars, es podia veure al fons de l’horitzó més terra. No tots els integrants del clan havien vist aquest fet i era motiu de fortes discussions, mig en broma, mig de veritat, entre els integrants del clan. Segurament una forma de passar el temps davant un entorn en aquestes terres, que anomenaven Novakarpaty, força més amigable que no pas el trobat més al nord dels Pirineus feia només uns pocs anys, però donat que no eren una societat numèrica, els resultava com una mena de passat molt llunyà.
img_lferro_20161227-112710_imagenes_lv_terceros_mallorca_desde_barcelona-kvrd-u412924433535znd-992x558@lavanguardia-web
Foto d’Alfons Puerta des de l’Observatori Fabra de Collserola, Barcelona. Al fons es veu la silueta de la serra de Tramuntana de Mallorca, a uns 200 km. Font: La Vanguardia.
El que havia de ser una nit relativament normal al poblat va quedar trencada pels interminables, fins al punt de resultar insuportables, udols d’una lloba o llop, que no deixaven dormir a cap dels membres dels Kholodnaiakrov. Un dels integrants masculins del clan va aixecar-se cansat d’escoltar l’animal i va cridar:

Per què no es mor aquest animal! Hem d’anar a veure què li passa! Si està moribund, doncs el rematem i tenim carn per menjar i vestir-nos… però per la Mare que totes i tots respectem, que algú la faci callar!

Una noia Kholodnaiakrov va mirar el seu company i li va recriminar que només pensés en matar a l’animal, però que coincidia en plantejar en fer un cop d’ull. Aleshores entre els membres dels clan va sorgir el debat sobre qui havia d’anar. Una part pensava que millor havia de ser una cosa d’homes, que les dones no tenien la suficient determinació i força per fer una operació d’aquest tipus a la nit. Moltes dones i altres homes van protestar, i van plantejar decidir-ho entre totes, o anaven un parell d’homes, o dos persones voluntàries independenment del seu sexe. Cap persona plantejà un equip més nombrós ja que, en aquest clan, més enllà del tres o del quatre, tot es tornava com una bola de neu que anava creixent de forma indefinida.

Què decidirà el clan Kholodnaiakrov?

Opció 1. Dos homes són millor que dues dones per aquesta missió.

Opció 2. L’alcohol serà cosa del Neolític i les idees de bar dels temps contemporanis, que vagin dos persones voluntàries independentment de la seva identitat de gènere.