Les competències que es treballaran a l’aula durant aquest curs segueixen els plantejaments curriculars del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, disponibles en el següent enllaç: Currículum educació secundària obligatòria – àmbit social.
El sistema d’avaluació serà permanent, derivat del apunts, tests d’assoliment de continguts i tasques realitzades durant les sessions. L’alumnat s’autoevaluarà mitjançant el sistema de rúbriques, tenint alhora en consideració els paràmetres del centre, especificitats de cada alumne i les seves pròpies rúbriques. Sense tenir en consideració els possibles plans individualitzats, metodologies inclusives i altres aspectes de la pràctica docent, la valoració d’assoliment competencial de l’alumnat es derivarà en un 40% per la seva tasca individual, altra 40% per la de caire grupal i un 20% per la seva activitat relacional als espais d’aprenentatge i convivència.
Les competències avaluables en aquest projecte són:
- Competència 5. Explicar les interrelacions entre els elements de l’espai geogràfic, per gestionar les activitats humanes en el territori amb criteris de sostenibilitat.
- Competència 6. Aplicar els procediments de l’anàlisi geogràfica a partir de la cerca i l’anàlisi de diverses fonts, per interpretar l’espai i prendre decisions.
- Competència 11. Formar-se un criteri propi sobre problemes socials
rellevants per desenvolupar un pensament crític.
Durant el primer trimestre el contingut de l’assignatura, enfocat a l’àmbit curricular de la Geografia, es realitzarà sota un entorn de gamificació a l’aula.
Índex de continguts
- Projecte KEO.
- La Humanitat a l’any 52020.
- Equips del “Projecte Clio”.
- La Càpsula
- Tornada al futur
- El concepte d’escala
- Migració: mapes d’històries del segle XXI
- Problemes dels Sapiens d’inicis del segle XXI
- Climes del passat que ens han de servir pel nostre futur?
- Escollint indret
- Dilema: com s’ha de colonitzar la Terra?
- La Humanitat torna a la Terra?