II Guerra Mundial [1r Batxillerat]

Les competències que es treballen a l’aula durant aquesta unitat (i tot el curs), així com els objectius d’aprenentatge i criteris d’avaluació segueixen els plantejaments del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (Decret 142/2008), disponibles en el següent enllaç: Currículum de Batxillerat – Història del Món Contemporani.

El sistema d’avaluació de cada unitat serà permanent, derivat del apunts i tasques realitzades durant les sessions. L’alumnat participarà en la seva pròpia avaluació i la dels companys i companyes, malgrat que el professor és qui finalment decidirà la nota derivada de cada unitat, tenint en consideració els paràmetres del centre i especificitats de cada alumne. En principi no es planteja la realització d’exàmens, en tot cas es realitzaran com a instrument de recuperació per aquells i aquelles que no hagin assolit el nivell mínim d’adquisició de coneixements i competències.

Durant aquesta unitat l’activitat avaluadora individual representarà el 30% del total, altra 30% derivat de les tasques realitzades durant les diverses sessions, un 25% per l’activitat avaluadora grupal i un 15% relacionat amb l’actitud i participació a l’aula. Existeix la possibilitat de realitzar activitats voluntàries i optatives per tal de pujar la mitjana d’aquesta unitat.

Índex de continguts

  1. El món d’entreguerres. Crisi de la raó?
  2. II Guerra Mundial
  3. Cap a la Guerra Freda i la III Revolució Industrial.

Activitat avaluadora individual

  • Opció 1. L’alumnat haurà de fer una ressenya del portal “Holocaust Encyclopedia“. En dit comentari haurà de figurar com a mínim informació / valoració sobre un dels articles destacats, un anàlisi general del tipus de contingut i temàtica del portal i l’anàlisi de dos continguts concrets.
  • Opció 2. L’alumnat haurà de fer un comentari sobre una pel·lícula, documental, banda sonora o videojoc en relació temàtica amb la II Guerra Mundial. La proposta s’ha de consensuar amb el professor. El comentari ha de fer constar la temàtica de l’artefacte, el context històric, la bona o deficient representació històrica del mateix, etc.

L’activitat s’ha d’entregar abans del divendres 15 de març.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s