Banc audiovisual de testimonis [ApS – Vida Bella]

Materials

  • Què és el Banc Audiovisual de Testimonis?
    És l’arxiu d’història oral del Memorial Democràtic, que recull entrevistes sobre les temàtiques i el període de referència d’aquesta institució (1931-1980). Memòries polítiques, històries de vida, vivències personals i familiars sobre la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura franquista, l’exili, la lluita per les llibertats democràtiques o la Transició espanyola, tenen cabuda en aquest arxiu. Aquest és un arxiu de memòria oral que recull la pluralitat de les memòries de la història recent de Catalunya i que fa un tractament innovador en la catalogació i la difusió de les entrevistes. (Font: Banc Audiovisual de Testimonis del Memorial Democràtic)
  • Enllaç al portal: clica aquí.
  • Com fer una entrevista: fes clic aquí per a la seva descàrrega. Font. Xtec.

Activitat

  1. L’alumnat ha de fer una valoració crítica del portal del Banc Audiovisual de Testimonis, en el sentit d’analitzar els punts forts del mateix, la seva interfície d’usuari, qualitat de les entrevistes enregistrades i transcrites, temàtica del mateix, aspectes a millorar, etc.
  2. Cada alumne haurà de cercar un testimoni del banc que li resulti interessant, fent un resum de les idees principals expressades per la persona entrevistada sobre les seves vivències.
  3. L’alumnat haurà de fer una participació a l’aula, explicant qui va ser el seu testimoni escollit i els fets més destacats de la seva vida. En aquesta posada en comú es debatrà també sobre el paper de la Memòria Històrica i la preservació del record i vivències de la gent gran.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s