Humanitat i la Terra [1r ESO]

Funcionament del curs i unitats

Aquest blog és l’eina principal de seguiment de l’assignatura. L’alumnat haurà de prendre apunts de les explicacions fetes a l’aula, així com el derivat d’activitats individuals i col·lectives. Aquests apunts es poden fer en format digital o manual, en tots dos casos s’han de compartir amb el professor/a, en el cas dels manuals via captures de pantalla.

El grup-aula es dividirà en 5 grups de treball triats pel professor, els quals en principi han de funcionar durant tot el curs sense variacions. Part de la importància d’aquest fet és aprendre a treballar en equips no fonamentats en l’afinitat, i construir aquesta en el dia a dia, com es trobaran moltes d’elles i ells en el futur mercat laboral.

reclus-c3a9lisc3a9e-el-hombre-y-la-tierra-tomo-1-escuela-moderna-1906-trad-anselmo-lorenzo1
Imatge de la portada de “El Hombre y la Tierra. Tomo 1” de E. Reclus, editat per Edicions de l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia el 1906.

El llibre digital disponible és una eina secundària durant el curs, destinada a l’ampliació o contrastació dels elements treballats a l’aula, igualment, en el casos que es requereixi s’utilitzarà per realitzar exercicis o encarregar tasques concretes a l’alumnat que ho necessiti.

Les competències que es treballaran a l’aula durant aquesta unitat (i tot el curs), segueixen els plantejaments del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, disponibles en el següent enllaç: Currículum educació secundària obligatòria – àmbit social.

El sistema d’avaluació serà permanent, derivat del apunts i tasques realitzades durant les sessions. L’alumnat s’autoevaluarà mitjançant el sistema de rúbriques, malgrat que el professor és qui finalment decidirà la nota derivada de cada unitat, tenint en consideració els paràmetres del centre i especificitats de cada alumne. En principi no es planteja la realització d’exàmens, en tot cas es realitzaran com a instrument de recuperació per aquells i aquelles que no hagin assolit el nivell mínim d’adquisició de coneixements i competències.

L’ordre de les sessions d’aquesta unitat és el següent:

Full d’autoavaluació: DESCÀRREGA.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s